söndag 27 september 2009

Halka, närstrid och lera

I måndags hade vi fordonsförare halkkörning. Och alla ni som har tagit körkort vet hur kul halkan är! Skillnaden nu var att vi fick köra halkan i varsin minibuss och det var ganska stor skillnad gentemot de där Volvobilarna man annars kör på halkbanan. När man kom lite fort in i en sväng så kändes det som att bilen skulle tippa över. Som tur var så hände aldrig det.

På tisdagen hade vi vårt teoriprov och det gick bra. 21/24 fick jag :) Men när vi hade gjort det så skulle vi ha något som heter särskild tillsyn på bilarna. Tänk er att ni städar er bil men istället för att bara dammsuga där inne så ska ni rengöra hjulhusen, motorn, fäljarna, kolla vätskorna i bilen etc. Det tog några timmar innan vi var klara med det.
När bilarna var visiterade så fick vi äntligen vårt förarbevis! :D TJOHOO!

På onsdagen var det närstridsträning. Då tränar vi en kampsport som heter Krav maga. Den går ut på att slå motståndaren där han är känslig, d.v.s. ögon, skrev, ryggraden etc. Det var kul att få testa på det och det blir nog mer sådan träning framöver.

På torsdagen hade vi något som heter patrullorientering. Det är som vanlig orientering förutom att man går i grupper. Det var ganska kul, trots att vi var ute och patrullerade i 9,5h.

Och sista dagen för veckan så hade vi den roligaste fysträningen hittills. Vi var nämligen ute i ett träsk och sprang/kröp/hasade oss i nån gegga! Men det var bara fordonsförarna och säkrarna som fick vara med på det. Gruppcheferna fick stanna inne. Men de är ju också liiiite sämre ;)
Så här såg vi ut när vi var klara. Om nån vill veta så är jag 5:e personen från höger i bakre ledet :P

2 kommentarer:

  1. Vad bra ni såg ut efteråt... ganska rena? x'D hehe, det är faktist skitkul att åla sig fram i lera :) Jag var tvungen att göra det också, sedan fick vi hoppa in i ett dike och tvätta av oss lite, men det stank på vägen hem. :)

    SvaraRadera
  2. Låter som om du har det kanon! Och förlåt för bilderna, det har jag helt glömt bort, förlåt! Det är klart du ska få dem! Hur vill du ha dem? Det lättaste hade ju varit att pricka in en dag när båda är "hemma" i Skåne och byta Usb-minne eller något.. Jag är hemma någon gång under vecka 44 och sen jul... Inte mycket att välja på. Det är ju en del bilder att skicka via nätet! Kram

    SvaraRadera